HülyaMutlu

Konuşmacı-Eğitimci-Danışman

Hacettepe Üniversitesi İİBF’den başlayan gelişim yolculuğu yurt dışında aldığı uzmanlık eğitimleri ile devam etti. İngiltere South Essex Collage  (İşletme ve Yönetim Kursları) ve The Coaching Academy (Kurumsal Koçluk) ve Oxford Üniversitesi (Liderlik Gelişimi ve Yönetimi) programlarını  tamamladı. Türkiye’de ise Adler Koçluk Okulu’ndan mezun oldu. Transaksiyonel analiz konusunda ise hem Türkiye hem İngiltere’de eğitimler aldı. Kurumsal hayatı boyunca insan kaynakları, kalite, kurumsal sosyal uygunluk, satış ve müşteri ilişkileri alanlarında çalıştı.

Türkiye’de Enmac Danışmanlık, İngiltere’de HMIENGLAND, Avusturalya’da ise Equal firmaları çatısı altında İstanbul, Birmingham ve Perth üçgeninde olan iş yaşamı macerasını 2006’dan beri farklı sektörlerde çok sayıda yerli ve yabancı kuruluşa eğitimler verip, danışmanlıklar yaparak devam ettiriyor.  İngiltere ve Türkiye’de yönetim kurulu üyeleri dahil olmak üzere her kademede yöneticilere danışmanlık ve koçluk & mentorluk yapıyor. Bahçeşehir  Üniversitesi’nde COOP dersleri kapsamında dört yıl boyunca kredili dersler kapsamında dış eğitimci olarak yer aldı.

Eğitimlerini, konuşmalarını mizahın gücünü kullanarak tasarlıyor. Mizahın öğrenmeye katkısını kısa videolarına gelen geri bildirimlerden görüyor.  Eğitim ve seminerlerinde gücüne inandığı “Hikâye Anlatımı” yöntemine de bolca yer veriyor.

Latince ‘’Bene diagnoscitur, bene curatur’’ mottosu. Cümlenin anlamı olan “Doğru teşhis ve doğru tedavi getirir” Hülya Mutlu’nun işe bakışını ve iş yapış tarzını çok  net anlatıyor. Sorunlar ve beklentiler benzer görünse de detaylarda önemli farklılıklar içerdiğine ve bu farklılıkları doğru tanımlamanın çözümü kolaylaştırdığına inanıyor. Bu inançla yaptığı tüm işlerde kişiye, sürece ve kuruma uygun içerikler ve çözümler sunmayı önemsiyor.

Elinin uzandığı her yere iyilikler ve güzellikleri bilgi ile bırakmayı yaşam amacı edinmiş olan Hülya Mutlu’nun kendisine verdiği sözü ise; «Yaşamın boyunca  öğrenciliğin ve öğretmenliğin hiç bitmesin».

-İletişim Becerileri

-Duygusal Dayanıklılık

-Transaksiyonel Analiz

-Duygusal Zeka